top of page

Teaterproduksjoner

Har du en teateridè? Vi har god erfaring med å ta ideer til scenen og kan hjelpe deg med utvikling av manus, søknadsskriving, komponering av originalmusikk, ferdige musikkfiler med komp, produsenthjelp, scenografi, lyd og lys.

Sommermusikalen Den Gode Hensigt ble første gang satt opp i 2011 som et historisk spel og har siden den gang blitt satt opp årlig med ca 75 lokale aktører og 5 - 6 profesjonelle. Manus er basert på lokale viktige hendelser i Svelvik.

Christin står bak manus/musikk. Pål har det tekniske ansvaret i produksjonen. Vi har knyttet til oss dyktige fagfolk i alle ledd. Så; har du en ide eller er det der du bor en historisk hendelse som burde fått oppmerksomhet, hvorfor ikke ta det til scenen?

Revy, teater, spel, underholdning -  kontakt oss for en prat. Ingenting er umulig.

 

Den Gode Hensigt historikk

Musikalens handling er fra 1812, det er Napoleonskrig og i lille Svelvigen er 100 bondesoldater utstasjonert for å betjene et kanonbatteri som er bygget for å trygge innseilinga til Drammen. Imidlertid kommer det aldri til kamphandlinger i Svelvigen og soldatene har gode dager.

 

I historiebøkene står det om brennevinsforhør og at soldatene etterlot seg et og annen uønsket børn. Den Gode Hensigt har historisk bakteppe fra denne tida, og i tillegg blir man kjent med skipper Toft som nær er konkurs, hans datter Anna som er kjær i en skomarsvenn, samt overtollbetjent Mathiesen og hans nyansatte husholderske; jomfru Barbara fra Christiania. 

 

Musikalen settes opp på Damskipskaja i Svelvik. Vakre kulisser, signert scenografene Hilde og Helene Fjellberg, setter en fantastisk ramme for musikalen. 

Ca 80 skuespillere medvirker på scenen, og i apparatet rundt forestillingen finner man det dobbelte.  Det er snekkere, vakter, kioskpersonell, kostymører, sminkører, riggere, markedsførere m.m. 

 

Den Gode Hensigt er blitt mer enn en årlig oppsetting. Den Gode Hensigt skaper arenaer og møteplasser året rundt der folk treffes i den gode hensigt, med et klart mål; neste års produksjon, og med mange trivelige stunder frem mot det endelige målet.

 

Den Gode Hensigt har et trofast publikum som årlig fyller amfiet. Dette i tillegg til like trofaste sponorer gjør at Den Gode Hensigt kan settes opp år etter år.

Profesjonelle medvikende har vært bl.a Per Christian Ellefsen, Hilde Lyrån, Anne Marie Ottersen, Hans Marius Hoff Mittet, Marianne Krogness, Geir Kvarme, Guri Schanke, Tor Erik Gunstrøm og Ellen Nikolaysen.

Bill: www.ticketmaster.no

bottom of page